Seuraan uusi musta vyö

26.4.2014

Iisalmen Taekwondon Markus Kauppinen suoritti 1. danin mustan vyön 26.4.2014. Kokeen otti vastaan seuran opettaja Sabunim Simo Jokinen 4. Dan. Markus Kauppinen on seuran kantavia voimia ja hänen työnsä junioritaekwondon eteen on ollut Iisalmessa tärkeää ja arvostettua.

Vyökoepäivä käynnistyi aamulla Kilpijärven koululla pidetyn lyhyen infon jälkeen liikkuvalla meditaatioharjoitteella. Näin mielen virkistävä juoksulenkki sai alkaa ja suuntana oli Poskimäen kauniit maisemat. Luonnon keskellä tehtiin osa kokeen perustekniikkaosuudesta ja samalla päästiin kokeilemaan kamppailutaitoja normaaliharjoittelusta poikkeavissa olosuhteissa. Luonnossa liikkumisen päätteeksi palattiin koululle, siellä käytiin kaikki lajin osa-alueet läpi. Koe sisälsi myös teoriaosuuden jossa kokelas pääsi esittelemään oman kirjallisen työnsä, opettajan esittäessä tarkentavia lisäkysymyksiä. Viimeisenä koitoksena oli yleisölle avoin liikesarja- ja murskausnäytös, mukana esiintymässä olivat myös syksyn 2. dan kokeeseen tähtäävät "mustat vyöt". 26.4 pidettiin samalla 2. kokelaiden ensimmäinen ja valmistava osa. Seuraan on siis odotettavissa lisää uusia daneja. Makea sparraamassa oli oma poika Kari Kauppinen, joka on toinen Iisalmen Taekwondon ensimmäisistä poom-arvon saavuttaneista eli alle 15-vuotiaana mustan vyön suorittaneista harrastajista. Karin otteet olivat sen verran jämäkät, ettei isää haluttu selvästikkään päästää helpolla.

Paljon onnea Makelle hienosta saavutuksesta.

Katso kuvia