Opettaja ja Ohjaajat

Ohjaajat kevätkaudella 2019

 

Päivä

Vuoro

Vastuuohjaaja

Apuohjaajat

Maanantai

klo 18:00 - 19:00

Juniorit

Markku P

Petri, Birgit

Maanantai

klo 19:00 - 20:15

Harmonia

Kirsi

Pasi

Keskiviikko
klo 18:00 - 19:00

Juniorit

Jari

Tomi, Milla-Moona

Keskiviikko
klo 19:00 - 20:15

Kunto

Jari

Ilkka

Torstai
Klo 17:30 - 18:30

Perhe

Nina

Ossi H, Anne H.

Torstai

18:30 - 19:45

Kamppailu

Jori

Pasi

Sunnuntai
Klo 18:00 - 19:30

Teho

Simo J.

Danit

Ohjaajaesittelyt

Simo Jokinen, Sabunim

Vyöarvo5. Dan
KoulutusTIK Taekwondo Ilves koulutus
Suomen Taekwondoliiton Harrastaja-taekwondokan ohjaajakoulutus, ottelun A-tuomari. K.M.S (Kukkiwon Membership System) sertifikaatti mustienvöiden myöntämiseen
Aloittanut1992
EsittelyOlen puhunut yli 25-vuotta ihmisille kokoperheen Taekwondosta ja halunnut viestittää todellisen kamppailun laajaa sanomaa. Koska sanoma ilman tekoja olisi merkityksetön, olen tehnyt ja osallistunut kaikkeen toimintaan ja siten kokenut kaiken koko sydämelläni. Tämä on johtanut vuosien saatossa mahtavien persoonien kanssa toimimiseen ja saanut monet kokemaa kanssani olevansa hyvänmielen idean lähettiläänä. Opettajani Marcos Kuusjärvi ja monet muut ihmiset ovat luottaneet minuun, siksi on ollut kunnia asia edistää innokkaiden ihmisten taekwondoelämää. Kumarrus kaikille aikaansa uhranneille ja kiitos, että olen saanut tehdä tätä Taekwondoa Iisalmessa.
MottoKilpaile itsesi kanssa, niin olet oikealla tiellä ja elät elämäsi parhaan hetken juuri nyt

 

Pasi Kanninen, Sabunim

Vyöarvo4. Dan
KoulutusIisalmen Taekwondo Ry, ohjaajakoulutus
Aloittanut2002
MottoHyvä asenne, vahva mieli

 

Jari Kanninen, Sabunim

Vyöarvo4. Dan
KoulutusKamppailulajien valmentajakoulutus, 2-taso, 2012
Aloittanut2001
Esittely

Olen ollut mukana Iisalmen Taekwondon touhuissa lähes sen alkutaipaleista saakka ja saanut ilolla puuhata niin ohjaajan kuin hallinnon tehtävissä. Iisalmen Taekwondoa pyörittää joukko hyviä ystäviä ja on suuri ilo olla osa tätä mainiota tiimiä. Haluankin toivottaa jokaisen tervetulleiksi hyvän mielen kamppailukouluun, meille kaikki ovat yhtä suurta perhettä.

Taekwondosta on muodostunut itselleni elämäntapa ja se toimii hyvin tasapainottavana elementtinä arkielämän kanssa. Taekwondoharjoittelu voi kasvattaa meitä kovemmaksi kamppailijaksi, mutta ennen kaikkea se on oiva terveysliikunnan muoto. Lajissa pidän erityisesti ottelu- ja potkutekniikoiden harjoittelusta sekä näiden tehokkaista harjoitusmetodeista. Liikesarjojen harmoniset liikkeet taas toimivat hyvää mieltä nostattavana sekä kehoa että mieltä eheyttävänä liikkuvana meditaatioharjoitteena. Onkin rauhoittavaa kun saa keskittää ajatukset ainoastaan fyysiseen tekemiseen.

MottoTärkeintä harjoittelussa ei ole päämäärää vaan Tien kulkeminen...

 

Pekka Taskinen, Kyosanim

Vyöarvo3. Dan
KoulutusJunioriohjaajakoulutus, 2-taso, 2016
Aloittanut2008
Esittely

Liikunta ja erilainen kuntoilu on ollut elämässäni tärkeimpiä asioita jo lapsesta lähtien. Olen aina pitänyt liikkumista myös keinona kanavoida tunteitaan, hyvässä ja pahassa. Liikkumisen mahdollisuudet ovat parhaita keinoja haastaa itsensä, eikä mielestäni koskaa ole myöhäistä aloittaa. Siksi haluan positiivisella tavalla olla esimerkillinen ja kannustava ja auttaa muita onnistumaan. Taekwondo on lajina antanut erittäin paljon tervettä haasteellisuutta, eivätkä haasteet lajin parissa lopu koskaan, niin kauan kuin on liikettä nivelissä. Harrastus on antanut paljon muutakin, erityisesti tärkeitä ystäviä ja ajatuksia aivan kaikesta elämässä.

Sisintään on osattava kuunnella ja ymmärtää mitä se haluaa. Oma minä rakastaa onnistumista ja vaikka elämään kuuluu myös epäonni, on tasapainon löytäminen näiden kahden välillä kamppailua itsensä kanssa. Monissa asiossa tarvitsemme kannustusta ja usein se paras tsemppaaja löytyy omasta itsestämme - mutta tsemppaavaa kaveria joka epäonnistuessamme uskoo onnistumiseen, ei korvaa mikään. Näitähän seurasta löytyy runsaasti, joten kaikki rohkeasti mukaan seuran toimintaan!

 

Simo Kiiski, Kyosanim

Vyöarvo3. Dan
KoulutusKamppailulajien valmentajakoulutus, 1-taso, 2012
Aloittanut2008
Esittely

Tutustuin Korealaisen kamppailun maailmaan Han Moo Do:n kautta jo 16-vuotiaana Mikkelissä. HMD on käytännössä sisarlaji Taekwondolle, mutta lajin tekninen painotus korostui itsepuolustuksessa. Käsi- ja potkutekniikoiden lisäksi oli asetekniikoita: Nunchakut, Bo-Keppi ja Katana-Miekka tulivat tuolloin tutuiksi.

Iisalmeen muutettuani olin pitänyt kamppailusta taukoa noin 3 vuotta - ja se rupesi vyötäröllä näkymään. Jotain täytyi siis tehdä! Tutkin sitten hieman Iisalmen liikunnallista tarjontaa ja löysin Taekwondo seuran! Mukaan pääsyä vain piti odottaa seuraavalle alkeiskurssille - vieläpä hienon lajinäytöksen innoittamana:) Into onkin ollut suurta lajin parissa koko ajan ja paikatkin pysynyt hyvin ehjänä laadukkaan ohjauksen myötä.

Korealaisista lajeista myös Haedong Kumdoa (2-Miekan tyylisuunta) on tullut kokeiltua/kevyesti harrastettua, jossa minulle on myönnetty myös vihreä vyö :) Lisäksi on tullut vielä Brasilialaista tanssi/akrobatia/kamppailua Capoeiraa kokeiltua.

Taekwondo on kuitenkin pitänyt ykkössijaa heti alusta alkaen. Tätä monipuolista lajia harrastamisen lisäksi on todella mukavaa ohjata. Oma nauravainen ja rento persoonani näkyy treeneissä ja saan sen usein tarttumaan teihin harrastajiinkin ;)  Nähdään treeneissä hyvillä mielin!

 

Markus Kauppinen, Kyosanim

Vyöarvo2. Dan
KoulutusJunioriohjaajakoulutus, 2-taso, 2016
Aloittanut-
Esittely-
Motto-

 

Jenna Hukkanen, Kyosanim

Vyöarvo2. Dan
KoulutusJunioriohjaajakoulutus, 1-taso, 2014
Aloittanut2009
Esittely-
Motto-

 

Ilkka Liljeblad

Vyöarvo2. Dan
KoulutusIisalmen Taekwondo Ry, ohjaajakoulutus
Aloittanut2010
EsittelyPoikieni innoittamana palasin kamppailun pariin, johon kipinä tuli jo nuorena. Savolainen taekwondo-ohjaus on saanut aikuisenkin tekemään lähes mahdottomia! Kaiken arkikiireen keskellä laji antaa mitä parhaimman mahdollisuuden irtautua oravanpyörästä. Hyvän mielen kamppailukoulun tekeminen vaatii /mahdollistaa täyden keskittymisen sen hetkisen tekemiseen ja samalla ihmisen fysiikka kiittää tehokkaasta liikkumisesta.  Lajin voi hyvin aloittaa aikuisiälläkin ja  saada takaisin ehkä jo kadotettua liikkuvuuttaan ja kehon hallintaa, joten matkaan vaan.  Nuorten valtava innostus asiaan on tarttuvaa laatua eikä mitenkään pahasta meistä kenellekään. Kunnossa on hyvä olla!!
MottoSedätkin jaksaa heilua.

 

Sari Kasurinen

Vyöarvo2. Dan
KoulutusKamppailulajien valmentajakoulutus, 1-taso, 2012
Aloittanut-
Esittely-
Motto-

 

Kirsi Rautiainen

Vyöarvo2. Dan
KoulutusJunioriohjaajakoulutus, 1-taso, 2014
Aloittanut2013
Esittely

Olen harrastanut liikuntaa aina ja samalla ehkä tietämättäni etsinyt itselle mielekästä harrastusta. Kaikki aiemmat harrastukset ovat loppuneet melko lyhyeen luultavasti juuri sen vuoksi etteivät ne lopulta tarjonneet riittävästi haasteita ja monipuolista liikkumista. Toisin on nyt. Taekwondon pariin tulin perhetaekwondon kautta. Pienen "suostuttelun" jälkeen siirryin harjoittelemaan aktiivisesti myös muihin ryhmiin ja lajia kohtaan syttynyt kipinä roihahtikin pian liekkeihin. Voi siis sanoa että laji vei heti sydämeni.

Taekwondosta on tullut minulle elämäntapa joka tukee minua arjessa. Koen saaneeni lajin myötä suuremman perheen joka on täynnä yhteisöllisyyttä, iloa ja ystäviä. Haluan niin harrastajana kuin ohjaajanakin innostaa omalla esimerkilläni, antaa positiivisuutta muille ja kannustaa kaikkia harrastajia yrittämään aina parhaansa. Hyvä mieli ja terve keho kulkevat käsikädessä ja taekwondo onkin mitä parasta terveysliikuntaa meille kaikille ikään katsomatta.

Nähdään harjoituksissa!

Nina Korpihalla

Vyöarvo1. Dan
KoulutusJunioriohjaajakoulutus, 1-taso, 2014
Aloittanut-
Esittely-

 

Jori Korhonen

Vyöarvo2. Dan
KoulutusIisalmen Taekwondo Ry, ohjaajakoulutus
Aloittanut-
Esittely-
Motto-

Markku Puustinen

Vyöarvo2. Dan
KoulutusIisalmen Taekwondo Ry, ohjaajakoulutus
Aloittanut-
Esittely-