Taekwondo

1) Taekwondo on kansainvälinen urheilulaji, joka kuuluu olympiaperheeseen. Taekwondo-ottelun suosion takaavat vauhdikkaat tekniikat, kehittyneet ottelusäännöt ja turvalliset suojukset. Liikesarjakilpailut taas tarjoavat sopivan kilpailumuodon muillekin kuin ottelemisesta kiinnostuneille. Kokonaisuutena taekwondo tarjoaa vauhdikasta ja monipuolista katseltavaa kaikille kamppailu-urheilusta kiinnostuneille.

2) Taekwondo on kamppailulaji, joten harjoittelun tarkoituksena on tulla paremmaksi kamppailijaksi. Samanaikaisesti tavoitteena on välttää taistelua viimeiseen asti ja välittää ympärille oikeudenmukaisuutta ja rauhaa. Taekwondon teknisenä erityispiirteenä muihin kamppailulajeihin verrattuna ovat nopeat ja tehokkaat potkutekniikat.

3) Taekwondo on fyysistä harjoitusta, joka vaikuttaa myönteisesti niin nuorten kasvuun ja kehitykseen kuin aikuisten terveyden ja kunnon ylläpitämiseen. Taekwondon tekniikat on suunniteltu harjoittamaan vartalon kaikkien osien hallintaa, kohentamaan ryhtiä ja edistämään nivelten liikkuvuutta. Taekwondon harjoitteleminen auttaa myös liiallisen stressin purkamiseen, koska harjoituksen aikana voi irtautua arjen huolista ja keskittyä pelkästään fyysiseen tekemiseen.

4) Taekwondo toimii parhaimmillaan myös fyysisenä kasvatuksena. Tällöin fyysisen harjoittelun erottamattomana osana on henkisen kehityksen tavoitteleminen (do). Taekwondon kasvattava "henki" välittyy keskittyneen tekniikkaharjoituksen kautta. Oppilaiden tulee sisäistää tekniikan toimivuuden lisäksi sen käytön moraaliset rajoitukset. Ajan kuluessa harjoitusasenne alkaa näkyä tyyneytenä ja rauhantahtoisuutena myös harjoitussalin ulkopuolisessa elämässä.