Puhiksen terveiset

8.6.2022

Iisalmen Taekwondon kesäkausi on kirjaimellisesti potkittu käyntiin ja treenaamaan pääsee läpi kesän. Kesällä ja lomalla on toki mukava puuhailla kaikkea muutakin ja harrastaa sekä kokeilla uusia asioita. Haluankin kannustaa kaikkia liikkumaan kesällä mahdollisimman monipuolisesti ja erityisesti oleilemaan sekä nauttimaan meidän kauniista lähiluonnosta. Monipuolisuus on valttia ja rutiineista irtaantuminen ruokkii mukavasti myös luovuutta. Tämä kantaa varmasti hedelmää tulevaan.

Seura teetti keväällä palautekyselyitä lapsille, aikuisharrastajille ja seuratoimijoille. Seuran vahvuudet kuten hyvä yhteishenki, harjoitusten laatu ja lajin tarjoamat mahdollisuudet nousivat mukavasti esiin. Seuraavia kehittämiskohteita voisi olla mm. tarjonnan ja markkinoinnin lisääminen eri kohderyhmille sekä harjoituksien monipuolisuuden lisääminen, myös palautekanavaa oli toivottu. Kesällä kun mieli lepää ja luovuus on parhaimmillaan, niin pohtikaapas kuinka voisimme yhdessä kehittää toimintaamme. Syksy on jälleen hyvä ajankohta uudistaa ja toteuttaa uusia ideoita. Haluaisin myös kannustaa ohjaajia monipuolisuuteen ja hyppäämään välillä omalta mukavuusalueelta uuden ryhmän eteen. Uuden ryhmän ohjaaminen antaa mukavaa nostetta niin ohjaajalle kuin harrastajillekin. Pohtikaahan rohkeasti missä ryhmässä haluisitte ja voisitte toimia ohjaajana syyskaudella. Monipuolisuus on hyvästä tässäkin asiassa. Itse olen saanut mahdollisuuden toimia ohjaajana "mimmitaekwondoa" lukuun ottamatta kaikissa seuran ryhmissä ja tämä on kasvattanut valtavasti ymmärrystä ja osaamista sekä tuonut mitä parhaimpia muistoja vuosien varrella, en voi kuin suositella muillekin. Seuran nettisivulle on nyt lisätty palautelaatikko, jonne voi käydä kirjoittelemassa nimettömästi ideoita ja palautteita. >> anna palautetta.

Kesä otetaan siis rennosti ja syksyllä meillä on jälleen luvassa monipuolinen harjoituskausi ja paljon mukavia seuratapahtumia. Suunnitteilla on mm poomsaeleiri, jonne ohjaajaksi on tulossa EM-mitalisti, luvassa on myös ottelusalikisat sekä paljon muuta. Kannattaa seurata seuran nettisivuja ja kalenteria.

Syksyllä pidetään myös sääntömääräinen kevätkokous, jossa valitaan uudet johtokunnan jäsenet sekä puheenjohtaja kaudelle 2023-2024. Mikäli seuran kehittäminen kiinnostaa ja haluat touhuilla huipputiimissä, kannattaa asettua ehdolle. Tehtävistä voi toki kysellä muiltakin johtokunnan jäseniltä, mutta meidän periaatteena on ollut tehdä asioita omalla tyylillä, rennonrempseästi sekä erityisesti iloisella mielellä. Myös johtokuntatyöskentely on harrastustoimintaa, jonka tarkoitus on lisätä hyvinvointia ja hyvää mieltä. Samalla on mahdollisuus oppia uusia asioita ja olla mukana toteuttamassa ikimuistoisia hetkiä sekä seuratapahtumia. Allekirjoittaneet mieleen on erityisesti jääneet huippuporukan voimaannuttava vaikutus ja yhdessä tekemisen sekä jakamisen ilo. Suosittelen lämpimästi seuratyötä kaikille!

Olen saanut kunnian toimia seuran puheenjohtajana kaksi kautta putkeen, joten nyt on aika antaa tilaa seuraavalle. Ei ole seuran edun mukaista eikä itsellekään hyväksi jos ns. ”vallan kahvassa” on liian pitkään yksi ja sama henkilö. En tule olemaan ehdolla, mutta seuraavalle puheenjohtajalle ja johtokunnalle tulen ilman muuta antamaan tarvittaessa 100% tuen eli aina olen käytettävissä jos tarvetta tulee. Meidän tiimi on tosin niin loistava, että osaamisen puolesta apua tuskin tarvitaan mutta toisinaan toki resurssiapu voi olla tarpeen. Ehdottomasti siis saa ja toivottavasti myös kysytään mukaan vastaaviin projekteihin joita olemme yhdessä toteuttaneet. Rakastan seuratyötä ja meidän tiimiämme yli kaiken, joten jos minut vaan valitaan ja huolitaan takaisin niin varmuudella olen jälleen 1-2 vuoden päästä ehdolla johtokuntaan 😊 Nyt on minun aikani nauttia lasten ja perheen kanssa harrastamisesta sekä keskittyä junioritoiminnan kehittämiseen. Syksyllä meillä onkin suunnitelmissa aloittaa uusi junioriryhmä 6-9-vuotiaille lapsille. Kun lähdin puheenjohtajaksi, minulla oli mielessäni kolme teemaa: avoimuus, tasavertaisuus ja yhdessä tekemisen kulttuuri. Mielellään kuulisin teiltä palautetta siitä kuinka olen missiossani pj:n tehtävässä onnistunut. Voit lähettää palautetta lomakkeella tai olemalla suoraan yhteydessä. Myös muut vinkit seuran kehittämiseen ovat aina tervetulleita.

Ja tulettehan kaikki mukaan seuran kesäpäiville Tiilikan kansallispuiston maisemiin 😊
>> Lue lisää kesäpäivästä!

Nautitaan kesästä ja hetkestä tästä!

Aurinkoisin terveisin, puhis Jari

Puhiksen lomameditaatio: